Параграф22 Daily

§22 Новини

КТБ е била на съдии, следователи и прокурори, твърди депутат

Оказа се, че КТБ е била на съдии и прокурори, коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в кулоарите на парламента списъците на вложителите в банката бяха огласени вчера.

Тя не отрече и за нейни колеги от ГЕРБ, които също имат влогове в банката, но зададе въпроса от къде висши магистрати и съдии имат милиони и призова журналистите да ги питат от къде са тези пари. "Нека да кажат от къде са придобили тези несметни богаства. Не мога да си представя как един човек на държавна заплата е придобил милиони левове. И нека да добавя, че тази информация е от последните 5 години, представете си ако върнем лентата назад", допълни Атанасова. 

„Това, което месеци наред се насажда сред общественото мнение, че тази банка е банка на властта до някъде е вярно, но като че ли най-вече на съдебната власт. Категорично мога да кажа, че от списъците, които видях, няколко човека от политическата партия, която аз представлявам, имат влогове в тази банка. Мисля, че важното е всички останали, които имат милиони левове, да бъдат проверени. Трябва да бъдат попитани от медиите как са придобили тези несметни богатства”, посочи Атанасова. По думите ѝ, няма как служител от държавната администрация да има милиони левове на влог. „Нека да добавим, че тази информация е за последните 5 години, в които банката е функционирала. С промените в законодателството и падането на банковата тайна за банки в несъстоятелност, успяхме да разкрием този период пред обществото. Не знаем обаче какво се е случвало назад във времето и дали е нямало някакви трансфери и други обвързаности”, обясни още Десислава Атанасова.

Относно големите размери на влоговете на магистрати, тя коментира: „Когато поискахме оставката на ВСС, знаете каква беше тяхната реакция, че това е пряка намеса в работата на съдебната власт. Ако сега направя подобен коментар, реакцията ще бъде същата. Вие медиите, трябва да застанете пред тези, които имат влогове и да зададете тези въпроси”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във