Параграф22 Weekly

§22 Новини

Купища фалшиви маркови дрехи задържаха на Лесово

Голямо количество фалшиви маркови облекла в тайници на лек автомобил с румънска регистрация откриха митническите служители на митнически пункт Лесово. Иззети са 635 летни блузи, панталони, тениски и спортни комплекти с лого на 17 световноизвестни марки, съобщиха от агенция "Митници".


Голяма част от "марковите" дамски и мъжки летни облекла са били укрити във фабрични кухини по купето и багажника на колата, както и в ръчен багаж. Необичайното в случая е, че в подобни тайници във фабрични кухини на леки автомобили досега са засичани от митническите служители на Лесово контрабандни цигари или наркотични вещества, но използването на такива тайници и опит за укриване на "маркови" дрехи се случва за пръв път. Лекият автомобил е влязъл в страната от Турция през нощта, на път през Българи за Румъния. Селектиран е за щателна митническа проверка по сигнал на служителите от Гранична полиция.


Срещу шофьора на автомобила, румънски гражданин с инициали И. В. и адресна регистрация в Букурещ, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В изпълнение на Регламент и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат сезирани правопритежателите на търговските марки. Само за последната седмица това е пети осуетен от митническите служители на Лесово и Малко Търново опит за контрабанден внос на летни колекции дрехи от Турция. Иззети са недекларирани общо 1 252 дамски, мъжки и детски летни спортни облекла при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция три леки автомобила, микробус и туристически автобус с пътници. Нарушителите са 3-ма български и 2-ма чуждестранни граждани, които са санкционирани по Закона за митниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във