Параграф22 Daily

§22 Новини

Кърнаре на протест срещу ромска агресия

Около 120 души се събраха на мирен протест в карловското село Кърнаре. За втори път те протестират срещу агресията на група млади роми, които в събота вечерта потрошиха местно заведение, след като им било отказано да се веселят в него. Протестиращите нямаха разрешение да блокират подбалканския път София – Бургас, затова те в продължение на няколко минути пресичаха непрекъснато пешеходна пътека. Всичко мина мирно и спокойно, каза кметът на Кърнаре Боньо Бонев пред БНР.

Протестиращите искаха да стигнат до ромската махала, но полицията не им позволи. Хората са избрали инициативен комитет, който утре ще решава дали да продължават с протестите. Те настояват да бъдат съборени незаконните 40-тина ромски паянтови къщи, в които живеят около 300 роми. Всички са безработни и са на социални помощи, работят само 2-ма души, обясни кметът.

Боньо Бонев бе категоричен, че в Кърнаре няма да се стигне до напрежение като във Войводиново. Жителите на селото са поканили в петък сутринта кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който на място да се запознае с проблема.

Facebook logo
Бъдете с нас и във