Параграф22 Daily

§22 Новини

Кървав бандит продава рисунки за да плати ваканцията на майка си

Най-известният британски затворник в момента - Чарлз Бронсън, е продал на публичен търг свои рисунки за да събере пари, с който да заплати годишната почивка на своята майка, съобщава най-сензационният вестник от Острова - The Daily Mirror. Бронсън, чието истинско име е Майкъл Питерсън, е осъден на доживотен затвор за кървави грабежи и за отвличане на невинни хора. Той излежава наказанието си в затвора "Уудхил" в град Милтън-Кинс. Бронсън е известен най-вече със своята налудничава жестокост, проявявана както в затвора, така и на свобода, отбелязва вестникът.


По непотвърдена информация от дрънголника, последният инцидент в изправителното учреждение с участието на 61-годишният Бронсън се случил през май тази година. В началото на юни пък осъденият доживот бандит помолил управата на изправителното заведение да му съдейства да продаде на търг осем свои рисунки и със спечелените пари да подпомогне материално своята майка, която се готвела да отиде на почивка това лято, съобщил аукционистът на кантората JP Humbert Auctioneers - Джонатан Хамберт.


Рисунката "Фантастично впечатление (Fantasy Impression)", на която е изобразен самият Бронсън на плаж, е била продадена за немалката сума от 1000 паунда. Други две негови работи - циклите "Броудмурско лунно убежище (Broadmoor Lunatic Asylum)" и "Автопортрет (Self Portrait)" са били продадени съответно за по 950 паунда всяка. Кой именно е купил тези лотове остава тайна.


Рисунките на кървавия бандит Бронсън са принадлежали всъщност на друг гангстер - Рони Крей, умрял през далечната 1995 г. Затова Бронсън предварително е поискал разрешение за продажбата им от втората съпруга на Крей - Кейт, уточнява вестникът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във