Параграф22 Daily

§22 Новини

КЗК проучва дейността на частните лаборатории по повод преустановяване предлагането на групови PCR тестове по метода на пуловете

Считано от 14.07.2020 година гръцките власти приеха нови, по-строги мерки за влизащите в страната по туристически причини българи, а именно, представяне на отрицателен PCR тест, направен от лицензирана лаборатория. Идентични мерки бяха въведени от властите на Австрия за влизащите в страната българи.

Непосредствено след като новите мерки бяха въведени от правителството на Гърция, в социалните мрежи и интернет пространството се появи информация за внезапно и едновременно преустановяване на услугата групови PCR тестове по метода на пуловете от страна на големи лаборатории в София.

В рамките на извършвания текущ контрол на състоянието на конкурентната среда в условията на кризата, породена от Covid-19, Комисията инициира проверка, за да установи какви са причините за това поведение, което на практика не позволява на гражданите, желаещи да пътуват в тези страни, да се възползват от по-евтините групови PCR тестове за COVID-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във