Параграф22 Daily

§22 Новини

КЗК санкционира „Алегро ТД 7“ ООД за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията установи извършени нарушения по чл. 31, по чл. 35, ал. 1 и по чл. 35, ал. 3 от ЗЗК от страна на „Алегро ТД 7“ ООД и наложи на дружеството имуществени санкции общо в размер на 3720 лв.

В хода на проучването по преписката се установи, че при осъществяване на дейността си „Алегро ТД 7“ ООД се представя като дистрибутор на „Лъкилокс“ АД и използва негови видеоклипове, представящи продуктите в действие. Ответното дружество използва индивидуализиращи обозначения върху продуктите си, близки или сходни до тези на подателя на искането („Лъкилокс“ АД), като същевременно използва в дейността си и сходен интернет домейн за представяне и продажба на продуктите си.

Това поведение противоречи на добросъвестната търговска практика, като е от естеството да въведе в заблуждение потенциалните потребители относно съществени свойства на стоките чрез твърдение на неверни сведения, имитация на външния вид на продуктите и на интернет домейн, като по този начин може да създаде у потенциалните потребители объркване, както по отношение на предлаганите продукти, така и по отношение действителния производител на тези продукти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във