Параграф22 Daily

§22 Новини

Лека жена посочила Петър Филипов, че е убиецът с лимузината на „Сле Груп”

Бизнесменът Петър Филипов, който пиян уби жена на пътя с кола на фирма „Сле Груп”, се опитал още в същата нощ да набеди приятеля си – турски гражданин, че е бил зад волана. Още при идването на полицаите, Петър посочил Кешив Сюлейман за водач на тузарската лимузина „Ауди А8”. Кешив, който също не бил трезвен, казал пред полицаите, че Петър е блъснал Сеат-а на 45-годишната Костадинка Чапанова, която почина на място след зверския удар, съобщава „Флагман.бг”.

Във фаталната нощ на 1 юни 2013 г., в „Ауди”-то е пътувала и компаньонката Тоника Илчева от Стара Загора. Именно тя изпяла пред разследващите кой е виновникът за убийството на пътя. Тези подробности станаха ясни днес на процеса срещу Петър Филипов.
Тоника Илчева не дойде в съдебната зала, въпреки че е редовно призована. Тя изпратила болничен лист, който обаче не бе приет за уважителен от магистратите. Така компаньонката отнесе глоба от 400 лева.

„Болничният лист за чревно разстройство с неустановен произход не се приема”, отсече съдия Захарин Захариев.

Припомняме, че зверската катастрофа стана на 1 юни 2013 г., около 1.00 ч. през нощта, на пътя покрай кв. “Черно море“, малко след трите хотела на братя Велчеви. Според тройната авто-техническа експертиза Петър Филипов е навлязъл в насрещното движение със 132 километра в час. Ударил се е челно в „Сеат”-а, влачил го е близо 40 метра. В един момент „Ауди”-то се е отделило от малката кола и е продължило спирачния си път с още 80 метра. Ударът на лимузината, която е с 520 конски сили, е бил за „Сеат”-а направо размазващ.

Според обвинението Кешив Сюлейман е стоял с Тоника на задната седалка, а Петър Филипов на шофьорската. Доказателство за това е откритата кръв и кожа на обвиняемия на мястото на водача.

Днес съдия Захариев каза на Петър Филипов да признае кой е карал колата и бил ли е пиян, тъй като по реда на съкратеното съдебно следствие присъдата му може да бъде редуцирана с 1/3. „Уведомил съм те преди 100 години /имам предвид 2 месеца/, че ако се съгласиш да кажеш, че ти кара колата, беше ли пиян, ние, ако решим, че си виновен, сме длъжни да намалим присъдата ти с една трета. Да освободим тези хора, да не ги държим тук. Има един неоспорим факт – бих се обърнал към тази госпожица /б.а. дъщерята на убитата – Петя Златева/ и бих й казал – извинявай. Няма да се оправдавам с жена си и да казвам на полицията – турчинът караше колата“, заяви магистратът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във