Параграф22 Weekly

§22 Новини

Левски "забравил" да плати на Черноморец за трансфер

Черноморец сезира лицензионната комисия към БФС за неизплатен дълг на Левски. Бургазлии се жалваха, че сините вече една година не се издължават по трансфера на Пламен Димов, съобщава Topsport. Димов бе привлечен на "Герена" в началото на 2013 година по настояване на тогавашния треньор на сините - Илиан Илиев. Сумата, която Левски трябваше да плати за правата му, е около 300 хиляди лева. От тях столичният клуб все още дължи 130 хиляди лева. И ако искат да играят през лятото в Европа, сините ще трябва да погасят сумата веднага или поне да я разсрочат.


"Подали сме жалба до Лицензионната комисия. Чакаме Левски да плати или да бъде задължен да плати, заяви прокуристът на бургазлии Пламен Киряков. Искаме си парите от близо година. Говорихме на няколко пъти с хора от ръководството на Левски. Първо с Иво Тонев, след това с Константин Баждеков. Всеки от тях вдигаше рамене и ни препращаше към Тодор Батков. А той явно се ослушва и иска да си спести тези пари. Вероятно от Левски са се отказали от евролиценз, тоест отписали са евротурнирите. В противен случай те трябва да ни се издължат до 31 март тази година включително или да постигнат споразумение за разсрочване на дълга.


Ако пак се опитат да направят нещо нередно - ще отнесем въпроса до Лицензионната комисия на УЕфА. Казвам, че явно не искат да участват в евротурнирите, защото трябва да ни платят, за да вземат лиценз. Иначе имат време за този за А група - срокът за него изтича през месец юни, подчерта Киряков.


За жалост винаги има проблем при трансфер на наш играч в български клуб. С Левски бе така и при сделките за Георги Сърмов и Орлин Старокин", заключи прокуристът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във