Параграф22 Daily

§22 Новини

Лихварят Зафир К. остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Зафир К. Той е обвинен за това, че в периода от месец декември 2017 г. до 26 април 2020 г., в с. Градец, обл. Сливен, в с. Славянци, общ. Сунгурларе и в град Сунгурларе, като физическо лице, без съответно разрешение за извършване на банкова дейност, предоставил пет парични кредита в общ размер на 1000 лв., на четири лица срещу задължение на същите да върнат получените суми, ведно с договорена лихва.

Престъплението е квалифицирано по чл. 252, ал. 1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на 29.04.2020 г. в с. Славянци, общ. Сунгурларе, в двуетажна постройка, на първия етаж, държал боеприпаси (патрони) за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение. Престъплението е квалифицирано по чл. 339, ал. 1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Зафир К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че Зафир К. би могъл да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във