Параграф22 Daily

§22 Новини

Линда Еванджелиста съди козметичен гигант за 50 млн. долара

Бившият супермодел Линда Еванджелиста заведе съдебен иск за 50 милиона щатски долара заради козметична процедура, която според нея я е обезобразила и я е превърнала в отшелник, предаде Ройтерс. В публикация в профила си в Инстаграм канадката сподели, че е претърпяла неуспешна интервенция за намаляване на мазнините преди пет години. Според Еванджелиста след процедурата, която имала обратен ефект, тя станала неузнаваема и затова спряла да се появява публично.

Съдебният иск е срещу компанията "Зелтик истетикс" (Zeltiq Aesthetics), като бившата манекенка я обвинява в небрежност, подвеждаща реклама, както и че не е предупредила клиентите си за евентуални странични ефекти. Делото е заведено в Ню Йорк. Според документите Линда Еванджелиста е претърпяла множество процедури между 2015 г. и 2016 г. за намаляване на мазнините по бедрата, корема, гърба, хълбоците и брадичката. Направена ѝ е била неуспешна коригираща операция.

Канадката иска обезщетение на стойност 50 милиона щатски долара за изгубени приходи и емоционални страдания. Тя казва, че е безработна и от 2016 г. няма никакви доходи като манекенка.

Линда Еванджелиста беше сред супермоделите на 90-те години заедно със Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън.

Facebook logo
Бъдете с нас и във