Параграф22 Daily

§22 Новини

Литиноводевилът срещу Петното отложен за януари 2015 г.

Съдът не даде ход на делото срещу Бисер Миланов - Петното и авера му Цветан Бонев, обвинени за подбуждане на етническа омраза.Самият Цветан Бонев заяви желание да не се дава ход на делото, тъй като той не е получил лично обвинителния акт. Освен това в съдебна зала той заяви и желание делото да се разгледа с разпит на всички свидетели, а не по съкратени процедури, предвидени в НПК.


Съдът обаче посочи, че всъщност обвинителният акт е предаден на бащата на Бонев, като той разясни, че въпросният човек не е неговият биологичен баща и е разбрал за датата на делото само по телефона.


Пред журналисти Цветан Бонев обясни, че всъщност неговият биологичен баща е Венцислав Ангелов - Чикагото, който бе задържан във връзка с внасянето на смут в банковата система. Подсъдимият обаче заяви, че не поддържа отношения със своя биологичен родител, като не пожела да разясни причините с мотива, че са лични.


В крайна сметка съдът прие искането за отлагане на делото, както и реши, че не са налице условия делото да се гледа по съкратената процедура. В тази връзка делото бе отложено за 28 януари 2015 г. когато се предвижда да бъдат разпитани и всичките 17 свидетели и две вещи лица.


Петното беше обвинен в началото на март за това, че на 2 ноември 2013 г. около 16 часа в София, на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и ул. "Екзарх Йосиф" е карал колата, от която Цветан Бонев по мегафон подбуждал към насилие и омраза, основани на расов признак, на един от протестите срещу нелегалните бежанци в София.


"Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим! Ето ги черните, които виждате! През нощта е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход. Ето тия черните, които виждате! Това нещо не може да продължава така! Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните! Трябва да се разправяме с тия черните!", призоваваше Бонев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във