Параграф22 Weekly

§22 Новини

Лондонски бизнесмени искат нова "Книга на страшния съд"

В своя петиция до кмета на Лондон местни предприемачи настояват властта да състави бързо нова "Книга на страшния съд" за XXI век - или един нов мащабен опис на всички парцели земя в Съединеното кралство, съобщава британският вестник The Independent.


"Книгата на страшния съд" (Domesday Book) е сборник от всички материали, събрани в хода  на първото в света пълно преброяване на поземлените имоти, извършено в Средновековна Англия между 1085-1086 г.г. по личната заповед на Вилхелм Завоевател.


Група компании, обединени в съюза London First (Лондон над всичко), е представила доклада "Истината за дома", в който се настоява за незабавно усвояване на свободните и пустеещи терени на юго-запад и на северо-изток от Лондон, като единствено средство за задоволяване на нарастващото търсене на нови жилища и недопускането на остра жилищна криза в столицата на Кралството още в близките години.


Освен това предприемачите молят кмета на Лондон да състави нова "Книга на страшния съд", в която трябва да бъдат описани всички намиращи се в държавна собственост парцели, което не са нужни повече на правителството и върху които може да се строят нови жилища.

Facebook logo
Бъдете с нас и във