Параграф22 Daily

§22 Новини

Лозан Панов разкритикува съдийската колегия на ВСС

Шефът на ВКС Лозан Панов разкритикува колегите си от съдийската колегия във ВСС и ги обвини в неадекватни реакции по казуса "Полфрийман". Според него двете позиции на Съдийската колегия се бият помежду си. Той дори е на мнението, че тя не е трябвало изобщо да заема позиция. “Защото съдийската колегия реагира неадекватно и непоследователно с първата позиция и с втората позиция... Споделям мнението, че съдийската колегия абдикира от своите задължения, вменени в закона за съдебната власт, да брани независимостта на магистратите”, заяви председателят на ВКС.

По повод пуснатия предсрочно от САС убиец на студента Андрей Монов и последвалото искане от прокуратурата ВКС да насрочи ново разглеждане, Панов отказа да коментира висящо производство. “Това, което мога да кажа е, че хората имат право да коментират, да изразяват своята позиция, но бих казал, че за да може да има информиран избор, е добре съдебните актове да бъдат прочитани, независимо от това кой как след това ще ги интерпретира. Затова на сайта на ВКС може да видите, че има събрани всички съдебни актове по казуса Джок Полфрийман”, посочи той.

Според Панов в противен случай можело онези, които не са чели съдебните актове, а и онези, които са ги чели, да манипулират обществото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във