Параграф22 Daily

§22 Новини

Луковитски полицаи са иззели осем тона течност без документи

Луковитски полицаи са иззели осем тона течност без документи, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч. Вчера, около 14 часа, след получен сигнал, полицейските служители са спрели в землището на село Торос, община Луковит, товарен автомобил "Ивеко". В хода на проверката в автомобила са установени четири туби от по 1000 литра, пълни с неустановена течност. Тридесет и девет годишният шофьор не е представил документи за произхода на превозвания от него товар. Той и спътникът му - на 27 години, и двамата от Велико Търново, са с криминалистически регистрации, задържани са в полицейския арест. Превозното средство и тубите са иззети.

Ден по-рано в сграда отново в землището на село Торос са установени още четири подобни и със същата вместимост туби, пълни с неустановена течност.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомени са РИОСВ, Окръжна прокуратура-Ловеч и Районна прокуратура-Луковит, действията по разследването продължават.
От Окръжната прокуратура в Ловеч съобщиха за БТА, че все още не могат да кажат каква е иззетата течност и отказват да дадат повече информация по случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във