Параграф22 Daily

§22 Новини

Магистрала "Струма" се напука здраво

По трасето на автомагистрала "Струма" след град Дупница се появиха сериозни пукнатини. Нуждата от ремонт се случва само година и осем месеца след откриването й. Пукнатината минава през аварийната лента и двете пътни платна и е само на 800 метра след навлизането в ЛОТ-1 откъм Дупница, съобщава БГНЕС.

Движението на платното от магистралата в посока София се извършва само в крайната лява лента, 1/3 от която също е напукана. Пукнатината е в продължение на 15-на метра - тръгва от банкета, преминава през аварийната и дясна ленти, за да обхване и една трета от най-лявата. Проблемният участък е сигнализиран с предупредителни пътни знаци.

През пропукалия се участък ще мине трафикът след като се свържат ЛОТ-1 и ЛОТ-2 - Благоевград - Дупница.

На 23 юли 2013 година бе официалната церемония по откриването на участъка между Долна Диканя и Дупница. На нея присъстваха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров, както и президентът на фирмата изпълнител на строителството „Главболгарстрой” АД инж. Симеон Пешов и председателят на надзорния съвет на „Главболгарстрой холдинг“ инж. Камен Пешов. Стойността на строително-монтажните работи по договор бе 70 240 800 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД „Инфраструктура - магистрални пътища”.

В другото платно на автомагистралата на входа на Дупница пък липсват част от пътните знаци, които указват, че движението се извършва само в крайната дясна лента.  Липсата на знаци може да доведе до инциденти, но явно чиновниците, които получават заплати от данъкоплатците, не се притесняват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във