Параграф22 Daily

§22 Новини

Магистрат от Дрезден гостува на Административен съд – Русе

По жалба на Димитър Денев Димитров в Административен съд – Русе е образувано дело № 609/2019 г. срещу Решение № 44-МИ от 24.09.2019 г. на ОИК-Ветово, потвърдено с решение № 1252-МИ от 30.09.2019 г. на Централна избирателна комисия.

С обжалвания административен акт е постановен отказ на жалбоподателя да бъде регистриран като кандидат за общински съветник от листата на коалиция „Ние, гражданите“ за местните избори на 27.10.2019 година. Жалбоподателят претендира отмяна на Решението на ОИК-Ветово като неправилно и незаконосъобразно, издадено в противоречие с процесуалния и материалния закон.

Делото ще се гледа в открито съдебно заседание.

Административен съдия от гр Дрезден, Германия гостува днес в Административен съд – Русе в рамките на Обменната програма на Европейската мрежа за съдебно обучение, чийто партньор е Националният институт на правосъдието.

Визитата на съдия Карола Класен бе с цел запознаване с особеностите на българското административно правораздаване, с дейността на съдебните институции на територията на град Русе и  с практическата работа на българските правоприлагащи органи. Гостът се срещна и разговаря с председателя на съда Диан Василев и със съдиите Ина Райчева и Ивайло Йосифов. Магистратът бе запознат с многообразието на правните спорове, подсъдни на Административен съд – Русе, обсъдени бяха видовете дела с участието на прокурори, както и използването на съвременни комуникационни средства в съдебните производства.

Акцент с разговорите бяха приликите и разликите в съдебните процедури при разглеждането на административни дела в съдилищата на двете страни, както и липсата на европейска регламентация за сътрудничество по тези дела в рамките на Съюза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във