Параграф22 Weekly

§22 Новини

Магистрати отмениха психиатричната експертиза за майката на стрелеца от Лясковец

Окръжен съд - Велико Търново отмени изготвянето на психиатрична експертиза на майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов - Стефана. На 2 април състав на Районен съд - Горна Оряховица разпореди вещи лица да изготвят амбулаторна експертиза в Държавната психиатрична болница в Церова кория. След обжалване от страна на Стефана Савова бе назначено дело в Окръжен съд - Велико Търново. Съдът реши, че в решението на Районен съд - Горна Оряховица липсват ясни мотиви за назначаването на експертиза.


Съставът определени, че ако бъде назначена експертиза ще бъдат направени процесуални нарушения на Закона за здравето. Според съдебния състав колегите им от Горна Оряховица са изслушали вещите лица от досъдебното производство, но не са дали обоснования защо са приели становището им. Не е посочено и кое от изброените от вещите лица психиатрични заболявания е на лице при Стефана Савова. Липсват и мотиви защо е взето решение експертизата да е амбулаторна. Окръжен съд - Велико Търново върна делото за преразглеждане от нов съдебен състав на Горнооряховски районен съд.


Единственото, което Стефана Савова заяви пред съдебния състав е, че е нормална жена на 76 години и на тази възраст хората я познават добре.

Facebook logo
Бъдете с нас и във