Параграф22 Daily

§22 Новини

Мая Манолова: Където и да се бръкне в държавните дружества, се сблъскваш с кражби за милиони

Където и да се пипне след ГЕРБ, положението е „след мен и потоп”. “Шокирана съм! На днешното заседание на Комисията по ревизията стана ясно, че от Държавния резерв са източени 100 тона гориво и се твърди, че това е разлив. Такъв разлив би приличал на Мексиканския залив и би причинил екологична катастрофа, ако се е случил. Където и да се бръкне в държавните дружества, се случват кражби за милиони. Където и да се пипне след ГЕРБ, положението е „след мен и потоп”.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова пред БНТ във връзка с разглеждан от Комисията по ревизията сигнал. Преди това изслушахме новото ръководство на „Автомагистрали” ЕАД. Те са в шок, защото ако дружеството продължи да изпълнява договори с нарушения за милиарди левове, те ще отидат в затвора, допълни Манолова и посочи, че на следващото заседание, във вторник, Комисията по ревизията ще продължи да разглежда Държавния резерв и ще разгледа „златния гьол” при ГКПП „Капитан Андреево”.

Манолова подчерта, че „Изправи се БГ! Ние идваме!” ще положи всички усилия да се състави правителство, без значение кой ще получи третия мандат. Ние не желаем министерски постове, властови позиции и парцелиране на властта. Искаме хората да получат стабилност и спокойствие от почтен редовен кабинет с доказани експерти и служебни министри, заяви тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във