Параграф22 Daily

§22 Новини

Мая Манолова на палатков протест заради конфискувано жилище в София

Червената депутатка Мая Манолова отива на палатков протест на бизнесмен от София. Това обяви самата тя пред журналисти в парламента днес. Причината за бунта е конфискация на жилището на човека заради дълг от 50 хиляди лева. Манолова дори днес пристигна в парламента и представи пострадалия пред журналисти. Тя обясни, че другата седмица (в четвъртък) ще организира в Народното събрание кръгла маса по темата с частните съдебни изпълнители (ЧСИ). Червената депутатка е предприела кампания със законодателни промени за ограничаване властта на ЧСИ-тата. Промените бяха приети на първо четене, но срещат сериозен отпор и трудно ще минат при окончателното гласуване в Народното събрание.

В сряда другата седмица пострадалият човек, който стана ясно, че се казва Иван Илиев, ще излезе на палатка пред блока си на ул. Нишава 108 в София. Тогава той трябвало да напусне жилището, което било единствено. Илиев имал имоти за 3,5 милиона лева, което включвало и фирмени активи. Кредиторите му обаче се хванали за жилището, което било 220 квадрата. То било отнето и продадено за около 200 хиляди лева, което било половин цена.

А също ще отида на протеста с палатката, закани се Манолова. Тя обясни, че имала опашка от хора, които се оплакват от ЧСИ-тата. Затова и организирала дебата другата седмица, на който щели да се противопоставят длъжници на банки и ЧСИ-та.

В случая с Иван Илиев кредитът му бил даден от известния бивш министър Стоян Александров, обясни жалващият се бизнесмен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във