Параграф22 Daily

§22 Новини

Мая Манолова се среща с потърпевши от колекторски фирми в Бобовдолско

Националният омбудсман Мая Манолова се е срещнала днес с жители на с.Мало село, община Бобов дол, след като те я сигнализирали, че масово са получили призовки от арбитражен съд с информация за образувани срещу тях дела.

Хората твърдят, че изобщо нямат задължения, за каквито се търсят. Става въпрос за продажба на дългове на колекторски фирми от монополно дружество - мобилен оператор, уточни Манолова. Според жалващите се, те въобще не били сключвали договори с този оператор, но в същото време се оказали клиенти на арбитражен съд, за който няма никаква информация никъде, допълни Манолова.

"Подозренията в случая са, че се образуват дела за задължения, за които хората твърдят, че изобщо не съществуват. Ако дори има такова нещо, то те са погасени по давност, защото са от 2006-2007 година. Кметицата на селото ме увери, че това е практика, а в случая става въпрос за около 10 потърпевши", разказа още Манолова.

Манолова беше в Кюстендил по повод празника на града - "Кюстендилска пролет". Тя каза още, че използва случая, за да задвижи и работата по инициативата си "Великден за всеки".

Facebook logo
Бъдете с нас и във