Параграф22 Daily

§22 Новини

Майката на Лазар Колев опита да вкара ривотрил в затвора

Мариана Тодорова, майка на осъдения на доживотен затвор за убийството на сестри Белнейски Лазар Колев, се е опитала да му вкара ривотрил в затвора, в Пазарджик, съобщиха от управата. Ривотрилът е силно успокоително, отпускано само със зелена рецепта. Лекува шизофрения, но се използва и от наркомани.

Упойващото лекарство, което се продава в аптечната мрежа със специални рецепти, било скрито в чифт маратонки. По време на свиждане майката опитала да прекара пратката, за да я предаде на сина си, но бдителни надзиратели открили скрития ривотрил.

Мариана Тодорова е била задържана след неуспешния опит да вкара лекарството. Срещу нея е било образувано бързо полицейско производство и е повдигнато обвинение за притежание на наркотични вещества, потвърдиха от областната полицейска дирекция в Пазарджик. Нейното обяснение при откриването на упойващото лекарство било, че сина й страдал от силно главоболие и тя му донесла болкоуспокояващи медикаменти. Внасянето на лекарствени средства в затвора от близки на лишените от свобода е абсолютно забранено.

Заради извършеното нарушение от майката управата на пазарджишкия затвор е наложила наказание от 10 дни в изолатора на Лазар Колев. Убиецът обаче обжалва санкцията пред районния съд в Пазарджик, който я отмени. Мотивите на магистратите са, че Колев не е знаел какво се съдържа в пакета, който майка му е смятала да му предаде.

Facebook logo
Бъдете с нас и във