Параграф22 Weekly

§22 Новини

Майката на стрелеца от Лясковец: нормален e!

Майката на Петко Петков от Лясковец, който уби командос, заяви, че не вини сина си за случилото се. Тя заплаши, че ще се обеси, ако синът й влезе в затвора.


76-годишната Стефанка Петкова разказа пред Нова телевизия, че не знае защо на 14 март командосите от СОБТ се опитаха да арестуват 53-годишния й син. Тя отрича и Петко да е стрелял по тях.


"Луда работа стана! През нощта станах, после пак си легнах. И по едно време - чукане, хлопане. Моят син ме изтика и блъсна в кухнята. Той се занимава 4 часа. Какво става отвън от 5 до 9 часа не знам. И в 9 часа ми вика - майко, извикай линейка, кръвта ми изтече", допълва Петкова.


Пенсионерката не обвинява сина си за случилото се, защото полицаите били нахлули в дома им.


"Те бяха вътре в стаята ни. За какво да го обвинявам. Аз не съм отишла в полицията, да ги убия или у тях. Те са дошли у нас" , категорична е Стефанка Петкова. Тя твърди, че Петко Петков никога не е заплашвал, че ще стреля по учениците и не е писал жалби срещу тях. Оплаквала се само тя.


"Жалба съм писала, когато ни влязоха в двора и ни викаха побъркани и ни замеряха с камъни" , твърди жената.


Според майката и сина обаче зад спецоперацията стоят не жалбите срещу училището, а съседите им, с които имали разногласия още от построяването на кооперацията. Те редовно се оплаквали от Петкови в полицията до момента, в който Петко Петков се затваря вкъщи през 2010 г.


Попитана дали не е била притеснена за състоянието на сина си и защо не е потърсила лекар, Стефанка Петкова отговаря: "За какво да търся лекар? Той си е нормален. За какво ми е лекар?".


През четирите години на изолация са изтекли и разрешителните за ловните му оръжия, а Петков не ги презаверил, защото не излизал от вкъщи. Незаконни боеприпаси обаче не притежавал.


Майката заплашва, че ако синът й влезе в затвора, тя ще посегне на живота си. "Ще се обеся и готово. Аз без него не мога да живея", заключва Петкова.


"Самият факт, че майката няма критичност към нещата, които се случват със сина й, говори много, заяви криминалният психолог Тодор Тодоров.. Най-вероятно връзката между тях е патологична" , смята експертът. Според него именно семейството е направило от Петко Петков човек, който да смята, че не може да направи нищо сам.


"Мисля, че майката е Сивият кардинал в тези отношения. Тя дърпа конците. Това явно е доста властна и обсебваща майка, която не разбира, че вреди на сина си", допълни Тодоров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във