Параграф22 Daily

§22 Новини

Майки на бунт срещу силиконовите мутреси от чалгаджийницата

Ако в България има гражданско общество, което държи на европейските ценности, е крайно време то да се събуди от зимен сън и да накара държавните институции на всички нива да спрат да подкрепят и насърчават чалга индустрията. Това заявяват от Сдружението на майките срещу насилието в своя позиция, разпространена до медиите. Първата стъпка в тази насока на новото ръководство на Националния дворец на културата би следвало да е незабавно отменяне на насрочената за 1 декември 2014 г. вулгарна чалга церемония – концерт по повод 13 г. телевизия „Планета”, категорични са от родителската организация.

Най-скандалното е, че на официалния сайт на НДК, който би трябвало да подкрепя българската култура като организатор и продуцент на собствени фестивали и събития, е качена подробна и изчерпателна информация за предстоящата грандиозна чалга изява на силиконовите „пайнерки” на 1 декември т. г Очакваме от членовете на новия борд на директорите на НДК да направят необходимото тази най-престижна наша концертна сцена занапред да не бъде никога вече предоставяна за пошлите изяви на полуголите силиконови „звезди” и чалга изпълнителки от нивото на небезизвестната Галена, популярна главно с домашните си порно клипове, пускани в интернет пространството, заявяват с възмущение от Гражданско сдружение ”Майки срещу насилието в Студентски град”.

Няма да позволим и занапред от най-престижната и голяма сцена в НДК да се лансира сред младото поколение и децата ни ценностната система и вулгарните послания на силиконовите мутреси, каквито са повечето от представителките на т. нар. чалга елит, категорични са в Сдружението на майките срещу насилието. Длъжни сме да спрем процесите на чалгализиране на нацията, време е всички да застанем зад позицията, че залите на НДК, който неслучайно е „под шапката” на Министерство на културата, трябва да се превърнат в зона, забранена за вулгарния поп-фолк и кючека, заявяват от Сдружението на майките.

"Чалга културата противоречи на морала и традициите ни, на българския дух, убедени сме също така, че процесите на трансформация на Националния дворец на културата в любимо средище за изява на поп-фолк индустрията са и една от причините София така злощастно да изгуби битката за Европейска столица на културата 2019, посочват от гражданското сдружение. Длъжни сме да се върнем към нормалността, към европейските ценности в сферата на духовността и културата, а това ще рече, че трябва да бъде преосмислена налаганата репертоарна политика най-престижните зали на НДК да служат за трибуна за вулгарни и шумни изяви на силиконови чалгаджийки, както и за откровено комерсиални мероприятия от рода на „Балкански фестивал на ракията и високоалкохолните напитки” /Balkan rakia fest and spirits/", заявяват в заключение от Сдружението на майките срещу насилието.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във