Параграф22 Daily

§22 Новини

Манипулирани ли са изборите в Благоевградско с изчезващо мастило?

Възможно ли е химикалки с изчезващо мастило да са повлияли на местния вот? Този въпрос се поставя под пост в социалните мрежи, който демонстрира как поставен знак се заличава със запалка. Потребителят, качил видеото, уточнява, че не е негов автор.

Клипът е бил гледан и споделян хиляди пъти, уточнява bTv.

В пиринското село Копривлен хората сигнализират за сериозни избори нарушения и подозират, че бюлетините са били манипулирани с така нареченото симпатично мастило. Подобни сигнали подават и хората от селата Хаджидимово и Абланица.

Само в една секция в Копривлен 186 са белите бюлетини. В 11-та секция комисията е установила около 150 бюлетини за всички видове избор – на кмет, на общински съветници и на кмет на община, за които категорично е отбелязала, че личи механично въздействие върху бюлетините, а мастилото го няма.

Комисията е подписала протокола с особено мнение, разкри един от кандидат-кметовете в Копривлен – Ангел Зайков. „Не ми достигнаха 36 гласа при 150 невалидни бюлетини. Там може би са моите гласове, не знам”, отбеляза Зайков.  „Започвайки по реда на броенето, установихме, че последните бюлетини са празни. Усъмнихме се, че толкова много хора ще се разходят, за да пуснат празни
бюлетини”, разказва секретарят на 11 СИК Катерина Влахова, която отбеляза, че в Копривлен хората са възпитани, образовани и активни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във