Параграф22 Daily

§22 Новини

Марешки с нов удар срещу картела, сваля горивата с 20-30 ст. за литър

Газовата асоциация твърди, че цените на горивата ще паднат с 2 – 3 стотинки, „аз ще ги опровергая – в най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 – 3 стотинки, а с 20 – 30 стотинки ще паднат горивата и в останалата част на страната“. Това коментира бизнесменът Веселин Марешки в предаването „Тази събота“ по bTV. Той добави, че ще има бензиностанции и в София. „Най-късно до края на годината ситуацията в голяма част от държавата ще бъде нормализирана. Такива маржове по 30 – 40 стотинки няма да са допустими“.

Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци, каза още той. Бизнесменът призна, че не знае полицията да е разкрила кой е заложил бомба пред аптеката му в Бургас, но добави, че „тръгвайки на битка срещу картелите, знаех, че пътят няма да е лесен“. Той отрече да прави манипулации на бензиностанциите си. „Аз съм тръгнал да се боря срещу тези измами, за да може да влиза повече ДДС, повече акциз в държавата, хората да живеят по-добре, а не да ставам поредния крадец“.

За спрените обществени поръчки Марешки коментира, че „това е част от нормализирането на държавата“ и „натискът отвън е толкова голям, че държавата не може да продължава да върви с толкова много корупция и толкова много безобразия“.

Абсолютно сериозно ще се кандидатирам за президент. Не говорим за шоу, много сериозно гледам на тези неща, каза още Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във