Параграф22 Daily

§22 Новини

Мащабен логистичен център за консумативи и материали за производство на цигари разкриха в Ботевград

Успешната реализация на Икономическа полиция от ОДМВР-София е в продължение на специализираната полицейска операция на антимафиотите от 16 май, при която бе разкрита нелегална фабрика за производство на цигари. Открити бяха оборудване за производството, както и опаковъчни машини. Капацитетът на машините според първоначалните оценки е около 100 мастербокса на ден.

В резултат на проведена активна оперативна работа и извършен прецизен анализ на придобитата информация, служителите на ОДМВР-София и РУ-Ботевград установиха днес мащабна по площ логистична база, разположена в хале в бивше военно поделение в индустриалната зона на Ботевград. Халето се намира на около километър от нелегалната фабрика.

Намерени са внушително количество консумативи и материали за незаконно производство на тютюневи изделия - 67 палета с филтри за цигари, 9 палета с празни кашони, 4 палета с топове сиво фолио, 6 палета с топове бяла хартия, 4 палета с найлонови топове, 4 палета с цигарени кутии и три големи кашона с изрезки от цигарени кутии.

Процесуално-следствените действия са извършени в условията на неотложност под прякото ръководство на Софийска окръжна прокуратура и Районна прокуратура-Ботевград.

В хода на първоначалните действия по разследването са установени доказателства, че фактическият ползвател на халето е пряко свързан с дейността на разбитата преди дни незаконна фабрика, във връзка с което е и задържан. Полицейските действия на място продължават. Продължава и издирването на работниците, които са били ангажирани с производството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във