Параграф22 Daily

§22 Новини

Мащабен срив повали сайтовете на западни медии и PayPal

Страниците на редица западни медии и услуги, по-специално британски, не се отварят днес. Някои от тях не работят дори в момента. По-специално уебсайтът на правителството на Обединеното кралство не е достъпен. Известно време уебсайтът на вестник „Файненшъл таймс“ също не се отваряше. The Guardian написа на страницата си в Twitter, че "сайтът и приложението в момента са засегнати от масивно прекъсване на интернет и ще се върнат към режим онлайн възможно най-скоро."

Според портала Downdetector грешки са възникнали и в работата на електронната версия и на The New York Times. Също така се наблюдават проблеми с услугата Amazon и глобалната система за онлайн разплащания PayPal. Катастрофата засегна уебсайта на датския телевизионен канал TV2. При опит да го посети, потребителят получи съобщение за грешка.

Асошиейтед прес посочи прекъсване в работата на американския доставчик на облачни услуги Fastly като възможна причина за инцидента. Асошиейтед прес съобщи за това на страницата си в Twitter. „В момента разследваме потенциални проблеми с нашите CDN услуги“, гласи публикация на уебсайта на Fastly. По-късно компанията добави, че „проблемът е установен и в момента се отстранява“.

По-късно стана известно, че проблемите с Fastly са отстранени. "Проблемът е идентифициран и отстранен", се казва в изявление на компанията. Те предупредиха, че при първото възстановяване на работата може да има повишено натоварване на мрежата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във