Параграф22 Weekly

§22 Новини

Мащабна полицейски удари в Пловдив

Мъртво пиян шофьор заловиха вчера служители от Районно управление "Полиция" - Хисар, съобщиха от ОД на МВР-Пловдив. Около 19.30 часа в Калояново е спрян за проверка лек автомобил "Фиат", чийто водач И.Й. /36 г./ от Дуванлий, бил седнал зад волана с 3,55 промила алкохол в кръвта.


Нарушителят е задържан за 24 часа.


Мащабна полицейска операция бе проведена в края на миналата седмица от служители на ОДМВР - Пловдив, съобщиха от ОД на МВР. Действията са били планирани и предприети по водено в Шесто Районно управление "Полиция" досъдебно производство за разпространение на наркотици на територията на пловдивския квартал "Столипиново" . В акцията, ръководена от Окръжна прокуратура - Пловдив, са участвали съвместни екипи от служители на шестте полицейски управления в града и колегите им от секторите "Противодействие на престъпления с висока обществена опасност", "Специализирани полицейски сили" и "Пътна полиция".


На организирани пет контролно-пропускателни пункта на входно-изходните артерии на квартала са били проверявани всички преминаващи моторни превозни средства. В жилищния район са претърсени общо 10 адреса - 5 къщи и 5 търговски обекта.


Били са иззети общо 1.977 грама хероин, 6.435 грама марихуана, 125 таблетки ривотрил с общо тегло 21.175 грама, 0.108 грама амфетамин, електронна везна, пари и златни накити.


В резултат на специализираната полицейска операция са образувани 7 бързи производства и 2 досъдебни производства за държане и разпространение на наркотични вещества.


По случая за срок от 24 часа са били задържани 16 пловдивчани на възраст между 20 и 50 години, сред които и 32-годишна жена. На 11 от тях са повдигнати обвинения, от които петима са били приведени в следствения арест за 72 часа.


В рамките на акцията, в жилище на ул. "Успех" служителите на реда се натъкнали на 12 200 къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол. В незаконното съхранение и разпространение на контрабандните тютюневи изделия е заподозряна 49-годишната С.Н. от Пловдив, която е била задържана за 24 часа по образувано срещу нея досъдебно производство.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във