Параграф22 Daily

§22 Новини

Маскирани бандити задигнаха 100-килограмова каса с пари, ценни книжа и оръжие на бивш депутат от ГЕРБ

Четирима мъже с качулки на главите са нахлули посред нощ в предприятие, собственост на бизнесмена и бивш депутат Димитър Аврамов, и са откраднали каса с пари, документи и оръжие. Охраната е влязла в схватка с бандитите, пристигнала и полиция, но нападателите избягали, пише Трибали.

Касата е открита изоставена, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Сигналът за грабежа е получен в полицията към 1.30 часа във вторник.
Маскираните бандити се вмъкнали след полунощ в птицекланица „Гала М” в местността „Тировете” край Монтана, счупили прозорец на втория етаж на административната сграда и влезли вътре. Апашите грабнали касата от кабинета на собственика и я помъкнали навън.

В сейфа, който тежи около 100 кг, имало 25 000 лева, ценни книжа, нотариални актове, договори и пистолет „Макаров”. Охраната на предприятието обаче засякла престъпниците и се опитала да ги задържи. При схватката бандитите крещели, че са въоръжени и ще стрелят. Когато полицията пристигнала, бандитите побегнали заедно с касата. Малко по-късно пазителите на реда открили сейфа захвърлен на около 100 метра от оградата на фирмата заедно с тъмносин сак с инструменти. По случая е образувано досъдебно производство.

Бандитите се издирват.

„Живеем в бандитска държава и всеки може да стане жертва на посегателство. Искам да благодаря на полицията, която е пристигнала много бързо. Иначе можеше да има и по-тежки последици. Говоря не толкова за парите, колкото за здравето и живота на охранителите. Надявам се престъпниците да бъдат заловени”, заяви Димитър Аврамов.

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов бе арестуван през юли 2012 г. и обвинен във вземане на подкуп и търговия с влияние. След задържането му той бе изключен от ГЕРБ и напусна парламента. И досега  Аврамов твърди, че е станал жертва на вътрешни конфликти в партия ГЕРБ. 

Делото срещу него продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във