Параграф22 Weekly

§22 Новини

Масова гавра и тормоз за британките на работното място

Почти 64% от работещите англичанки на възраст от 28 до 40 години са били подлагани поне веднъж в живота си на издевателство на работното си място или са били там обект на сексуален тормоз, пише уважаваният в цял свят британски всекидневник The Financial Times. Тези крайно печални резултати за Обединеното кралство са били получени в хода на проведеното най-голямото в историята на страната социологическо изследване на подобна тема. При неговото осъществяване са били интервюирани над 25 хиляди жени от Острова. Освен това, авторите на проучването са изяснили и защо много често кариерата на британките на възраст 28-40 години не върви напред както те биха желали.


По признанията на 52% от анкетираните жени, те са били подлагани на откровени издевателства и притеснения на работното си място. Други 12% пък са признали, че са ставали и жертви на сексуален тормоз.


Най-тежка е била ситуацията с издевателствата на маргинални социални групи като британки с ограничени възможности или увреждания, тъмнокожи жени и представителки на сексуални малцинства. Но едва 1% от жените, жертви на тормоз или насилие, са съобщили за това на своето ръководство.


Дворецът вече е изразил тревогата си от това състояние на нещата в Кралството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във