Параграф22 Daily

§22 Новини

Масови арести в пловдивския КАТ

След първоначално арестуваните трима служители в КАТ Пловдив днес са били закопчани още трима, разкриха пред медиите от силовото ведомство. Единият от арестуваните е ром, който е помагал срещу дребни суми за регистрациите на автомобилите. В момента пред КАТ-Пловдив е спокойно, а хората чакат на опашки заради неработещата система за регистрации, която се е сринала за пореден път централно, обясняват още от местната полиция. Но вече е ясно, че и петимата арестувани служители са от отдел „Регистрация на автомобили”.

Проверката продължава да тече. Очаква се подробности по случая да бъдат оповестени от Окръжна прокуратура, под чието наблюдение се намира случаят.

По-рано Марица.бг първа съобщи за масови арести в пловдивската Пътна полиция. Служители от Вътрешна сигурност от сутринта обискирваха отдела за регистрация на автомобили като изземваха папки и ровеха из кабинетите. Сред задържаните бе и син на бивш полицай. В домът му вече бе извършен обиск. Текат обиски и на други жилища и се изземат документи.

Ченгетата  работят по сигнал за мащабна схема за корупция, която е работела на ниво регистрации. Вероятно се касае за узаконяване на автомобили с нередовни документи или неясен произход, предполагат други медии.

Към момента компютърната система на сектора е блокирана и не се извършват никакви регистрации. Пред "Пътна полиция" има огромна опашка, но никой не казва какво се случва и кога ще бъде подновена работата. Началникът на КАТ Радослав Начев не отговаря на телефона си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във