Параграф22 Daily

§22 Новини

Масови проверки на КАТ на Околовръстното под Бояна

Над 10 катаджии спират масово коли на столичното Околовръстно шосе в района на Бояна. Стопират се десетки автомобили едновременно - леки и товарни,  съобщават очевидци.

От понеделник КАТ започнаха масови проверки, част от традиционната акция "Зима". Те проверяват дали автомобилите са подготвени за студените месеци  и инструктират водачите как да подготвят автомобила си за студените месеци и за какво да внимават на пътя. Пътните полицаи ще отбиват встрани от пътя и проверяват по 10-15 автомобила едновременно, което е т.нар. холандски метод. Вероятно хайката на Околовръстното е част от тази акция.

От 17 ноември катаджиите започват и масови проверки дали автомобилите са готови за каране при зимни условия. При технически неизправности колите ще се спират от движение до отстраняване на повредите, а шофьорите ще отнасят глоби от 30 до 50 лв., а при по-сериозни рискове - до 150 лв.

Катаджиите ще следят за неработещи чистачки, изгорели крушки на фаровете, неизправни отоплителни системи в купето и на прозорците, гуми с изтрит грайфер

Facebook logo
Бъдете с нас и във