Параграф22 Weekly

§22 Новини

Медиите на Пеевски следили зам.-главeн прокурор

Медийната групировка, собственост на несполучилия като шеф на ДАНС депутат от ДПС Делян Пеевски и на майка му - Ирена Кръстева, организирала физическото проследяване на зам.-главния прокурор Ася Петрова през миналата година. Това се разбира от думите на самата обвинителка в ТВ ефир. Тя избегна да назове поименно "Нова българска медийна група", но намекна за това достатъчно красноречиво, визирайки периода след падането на ГЕРБ от власт м. г., и особено след парламентарните избори, когато Петрова публично се оплака, че непрекъснато я следи неизвестен автомобил.


Тогава медиите на Пеевски и майка му рязко започнаха да "громят" бившите премиер и вътрешен министър - Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а покрай тях "под огъня" попадна и славещата се като абсолютна фаворитка на Цветанов в държавното обвинение Ася Петрова.


"Получих справка от СДВР. Установен е собственикът на този автомобил, но не са установени лицата, управлявали автомобила. Този автомобил е собственост на една медийна група. Толкова по въпроса, ако желаете повече информация, моля обърнете се към СДВР", обяви заместник-главната обвинителка.


Запитана колко време е била следена от тази кола, тя лаконично напомни, че от м. г. е обект на масирана отрицателна медийна кампания: "Спрямо мен в продължение на повече от година се води една доста сериозна, агресивна, интензивна, компроматна война и това беше част от тази война".

Facebook logo
Бъдете с нас и във