Параграф22 Daily

§22 Новини

Меган Маркъл съди британските "Мейл он сънди" и "Мейл онлайн" заради фалшиви твърдения

Съпругата на принц Хари - Меган Маркъл, се чувствала "незащитена от институцията" на монархията и "й било забранено да се защити сама" от медийни публикации във времето, когато била бременна, съобщи BBC, като цитира съдебни документи. Те са част от иска на Меган срещу издателя на в."Мейл он сънди" и "Мейл онлайн", публикували откъси от нейно писмо до баща й през 2018 г. Съпругата на принц Хари съди изданията за нарушаване на личния живот и на авторското право. Издателят отрича обвиненията й. Все още не е насрочено съдебно дело, но подробности от съдебните документи продължават да излизат на бял свят, докато двете страни по делото преговарят.

Двамата съпрузи вече живеят в Калифорния, САЩ, след като се оттеглиха от ангажиментите си като високопоставени членове на кралското семейство в края на март тази година.

По повод на интервюта, които петима приятели на Меган дават за нея пред американско издание през февруари миналата година, в документите се посочва, че тя е "станала обект на голям брой фалшиви и уронващи престижа й статии в британски таблоиди, които са й причинили огромен емоционален стрес и са навредили на психическото й здраве".

От документите става ясно, че адвокатите на Меган изтъкват, че разходите по сигурността за сватбата на Меган с принц Хари през май 2018 г., платени от британските данъкоплатци, са доста по-малки в сравнение с приходите от туризъм, генерирани благодарение на интереса към сватбата и които - според адвокатите, надвишават един милиард британски лири. Маркъл настоява за обезщетение, което заявява, че ще бъде дарено на организация, бореща се срещу психическия тормоз.

На предварително заседание по делото през май съдия отхвърли части от иска на Меган, включително и обвинението, че издателят е действал "нечестно", като е изключил от цитатите определени пасажи от писмото на Меган до баща й. Отхвърлени бяха и твърденията на херцогинята, че издателят преднамерено е "раздухал" проблемни теми от отношенията на Меган с баща й и че имал "план" да публикува смущаващи или обидни статии за нея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във