Параграф22 Daily

§22 Новини

Меглена Кунева обеща проверки и на анонимните сигнали за корупция

Анонимните сигнали за корупция вече ще се проверяват въпреки политическата съпротива, съобщи вицепремиерът Меглена Кунева след правителственото заседание: "Тоест, ако един сигнал, да приемем, не е подписан, но има извлечение от сметка, примерно, или нотариален акт, аз не мисля, че такъв сигнал трябва да се хвърли в кошчето...", цитират я от БНР.

Кунева анонсира изготвянето на още по-стриктно законодателство за борбата с корупцията и допълни, че Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество ще бъде включена в единния орган за борба с корупцията. Според нея обхватът и бързината на всички проверки трябва да се увеличат.

Кунева коментира и вчерашното изявление на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за възможното разделяне на евромониторинга на България и Румъния: "Ние имаме действително още няколко години, в които можем рязко да наваксаме. Част от нещата, за които ви говорих, току-що са тъкмо в посока на тази амбиция. Защото имаме, така да се каже, настъпление по много фронтове и електронното управление, и обществените поръчки и корупцията по високите етажи. Тоест, този закон не е за всичко. Той е за това, за да могат да се хванат тези, които са с власт, с достъп до ресурси и които работят в чувствителни сфери".

Facebook logo
Бъдете с нас и във