Параграф22 Daily

§22 Новини

Меглена Кунева обсъди със Сотир Цацаров реформите в съдебната власт

Вицепремиерът по координация на европейските въпроси и институционални политики Меглена Кунева проведе среща днес с главния прокурор Сотир Цацаров. На срещата е била обсъдена Стратегията за реформа на съдебната система и становището на прокуратурата по нея.

Кунева коментира като положителен знак, че становището на прокуратурата е в една посока с представената от правосъдния министър Христо Иванов стратегия. Според вицепремиера постигането на обществено съгласие и приемането на стратегията от парламента до края на годината ще бъде силен знак за това, че в България има политическа воля промяната в правосъдието да се случи.
По-рано през деня Меглена Кунева и правосъдният министър Христо Иванов обсъдиха в работен порядък мерките, които трябва да предприеме правителството за ускоряване на процеса. Като част от мерките, насочени към постигането на подкрепа сред европейските партньори на България, вицепремиерът проведе срещи с посланиците на Португалия и Холандия Луиш Фераш и Тим ван Оорсхот.

На срещите беше обсъден предстоящият доклад на Европейската комисия по Мониторинга за сътрудничество и оценка, както и възможностите за отпадане на шенгенските граници.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във