Параграф22 Daily

§22 Новини

Между шефа на ВКС Лозан Панов и Иван Гешев прехвърчаха искри

Очаквано свои въпроси към единствения кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев зададе и председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Той започна с питане, отнасящо се до делото "КТБ" и по-точно дали в това дело ръководителите на регулаторните и надзорни органи на банките имат някакво процесуално качество. Шефът на ВКС взе повод за въпроса си от думите на Гешев, че това което се е случило с КТБ, е станало с логистиката на БНБ.

Главният прокурор Сотир Цацаров не изчака заместникът му да отговори и вметна, че се пита редно ли е председателят на ВКС да задава такъв въпрос, след като в определен етап от развитието си делото неминуемо ще се гледа и във ВКС.

Лозан Панов подмина с мълчание вметката на обвинител №1. Иван Гешев отговори, че в уникалното по характера си дело има три групи престъпления, обвиняемите са ясни и всичко е публикувано в сайта на прокуратурата.

Закачката между шефа на ВКС и претендента за поста главен прокурор продължи с въпрос по какви критерии Иван Гешев определя кои медии са обективни, кои - не. Отговорът бе кратък - дали пишат верни неща, заяви Гешев. Последният въпрос на Лозан Панов бе за как Гешев ще изрази благодарността си към главния прокурор за подкрепата му. Аз съм номинация на цялата прокурорска колегия, включително и на главния прокурор и ъм им благодарен за това. Благодарен съм му, че съм част от неговия екип, отговори Иван Гешев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във