Параграф22 Daily

§22 Новини

МФ „предаде” свой шофьор на КАТ

Във връзка с възникналата вчера ситуация с автомобила, използван служебно от заместник-министъра на финансите, на място, определено за паркиране за хора с увреждания пред сградата на НЗОК, заявяваме, че случаят е прецедент за Министерството на финансите (МФ). Това се казва в позиция, изпратена от пресцентъра на МФ.


Припомняме, че по-рано днес, на заседание на Надзорния съвет на касата, автомобилът на заместник-министъра на финансите Людмила Петкова беше паркиран и престоя 2 часа на място, предназначено за хора с увреждания, а впоследствие се наложи Петкова да обяснява пред медиите защо се е случило това.


Мястото за престой е било избрано самостоятелно от водача на МПС, който в този ден е замествал титулярния шофьор на заместник-министър Людмила Петкова, уточняват още от МФ. Министерството на финансите не толерира неспазването на законите.


Информираме Ви, че със случая е запознат главният секретар на МФ. С оглед налагане на дисциплинарно наказание, са поискани обяснения от водача. Случилото се ще бъде сведено и до знанието на СДВР-КАТ за търсене на административно-наказателна отговорност от шофьора, категорични са от финансовото министерство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във