Параграф22 Daily

§22 Новини

Михаил Димитров Туцов-Вандала е убиецът на Шмид, твърди МВР

Убиецът на Красимир Гочев-Шмид е разкрит и това е Михаил Димитров Туцов-Вандала, съобщиха на съвместна пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, шефът на Криминална полиция Константин Титянов и окръжната прокурорка на София - Наталия Николова.

"Поръчителството идва от една криминална структура, а изпълнителите са от друга", обясни Лазаров, но отказа да коментира дали бандата на Главестия и Лунгара е част от престъпната пирамида. Първоначално разследващите са установили оръжието, с което Шмид е бил застрелян, и как убиецът се е снабдил с него. Криминалистите са установили, че Гочев е бил следен, както и как е избягал килърът след екзекуцията, уточни главният секретар. Той добави, че се проверява дали убиецът е бил подпомогнат от престъпна група, но все още няма данни за връзки с групата на Главестия и брат му Лунгара.

Повдигнато е обвинение на Михаил Димитров Туцов за това, че на 20 май в град Своге умишлено е умъртвил Красимир Гочев. Това каза административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова на брифинг за подробности за разкрито поръчково убийство. „Повдигнато му е обвинение и че е придобил и до 20 май е държал огнестрелно оръжие – автомат „Калашников” и боеприпаси без надлежно разрешително за това. Внесено е искане за взимане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е задържан под стража”, заяви Николова. Тя обясни, че продължава работата по изясняване на мотивите, тъй като разследването продължава.

Наталия Николова добави, че е имало разпит на свидетели, различен вид експертизи, които са направени, други следствени действия, оглед на местопроизшествието, следствен експеримент, оглед на веществени доказателства.Защитени свидетели, приближени до Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, твърдяха, че Шмид, заедно с Красимир Цанов-Будин, се е опитвал да наложи контрол върху продажбата на дрога в столичните квартали Люлин и Надежда, в Своге и Костинброд. Приживе обаче Гочев твърдеше, че има законен бизнес и че основната му дейност е дърводобив.

Вандала обяснил, че има алиби, че не е бил на мястото на убийството. Автоматът не е бил открит, но въпреки всичко срещу Туцов е повдигнато обвинение за притежание на незаконно оръжие. Калашникът е минал през ръцете на няколко криминално проявени лица. По всичко обаче личи, че алибито на Вандала е поставено под сериозен въпрос.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във