Параграф22 Weekly

§22 Новини

Михайл Миков отбелязва във Варна 135 години Търновска Конституция

В безпрецедентно по своя характер единство, магистратите, адвокатите, нотариусите и цялата юридическа общност във Варна се обединиха, за да отдадат почит на първите български законотворци, създали преди 135 години Търновската конституция. Председателят на Народното събрание Михаил Миков, прие поканата на юридическата общност в морската столица и ще бъде почетен гост на Тържествена сесия, посветена на юбилея,която ще се проведе днес.


Преди Тържествената сесия Михаил Миков ще гостува на магистратите в Съдебната палата на площад "Независимост" 2, за да разговарят по актуални за общността във Варна проблеми. Минути по-късно, от сцената на Драматичния театър председателят на парламента ще се обърне към участниците и гостите на Тържествената сесия. "Слово за Конституцията" ще изнесе професор Снежана Начева.


Един от най-тържествените моменти в тази сесия ще бъде отличаването с почетни плакети на 12 достойни варненски юристи - магистрати, адвокати и нотариуси. Председателят на парламента Михаил Миков и професор Снежана Начева ще връчат отличията на наградените юристи. Гостите на Тържествената сесия ще видят и документалния филм "Патриархът на правото" , посветен на професор Живко Сталев. Филмът ще бъде представен от юриста и журналист Васил Чобанов, който е автор на идеята и един от създателите на лентата.


Тържествената сесия ще почете още два достойни юбилея, пряко свързани с варненската юридическа общност - 136 години от създаването на Варненския съдебен район и 125 години от основаването на Адвокатската колегия във Варна.


Представителна част от ансамбъла на ВСУ"Ч.Храбър" , ще поздрави всички участници и гости на Тържествената сесия, с която варненските магистрати, адвокати, нотариуси, частни съдебни изпълнители и юристи ще почетат 135 години от създаването на Търновската конституция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във