Параграф22 Daily

§22 Новини

Миков ще внесе в КС заема от 16 милиарда лева

Идната седмица БСП внася искането си до Конституционния съд за обявяване за противоконституционно на ратифицираното от парламента споразумение за 16-милиардния заем. Това обясни на пресконференция лидерът на БСП Михаил Миков.

Той заяви, че споразумението ще бъде предложено и на други парламентарни партии, за да се присъединят, и отправи специална покана към АБВ и към лидера Георги Първанов. Миков мотивира това с огромния шум, който се е вдигнал покрай тяхното гласуване. „По този начин ще имат възможност да се коригират”, каза той относно бившите си съпартийци.

Лидерът на БСП засегна и темата за съдебната реформа и промяната в Конституцията, предложена от управляващите. „Ако съдебната реформа, която управляващите замислят, цели да бъдат сменени едни лица с други, ние няма да я подкрепим”, заяви той.

 Относно искания от ДПС вот на недоверие към правителството заради политиката в здравеопазването, Миков коментира, че не може да каже дали БСП ще го подкрепи „докато не стане ясно, че вотът е внесен, докато не прочетем мотивите и докато не установим, че те съвпадат с виждането на социалистите за проблемите в здравеопазването, което те заявиха в декларация преди 2 седмици”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във