Параграф22 Daily

§22 Новини

Миков уволни борда на „Интендантско обслужване“ ЕАД

Заради стачката в bdquo;Интендантско обслужванеldquo; ЕАД - Калофер, министърът на отбраната Ангел Найденов взе решение за освобождаване на членовете на Съвета на директорите на Интендантско обслужване -Калофер, съобщиха от Министерството на отбраната.


Повод за стачката в Интендантско обслужване - Калофер, са неизплатените за три месеца назад заплати на работниците. Затова ръководството на Министерството на отбраната взе решение за освобождаване на Изпълнителния директор на дружеството Соня Неделчева и на останалите членове на борда - Димитър Димитров и Юлиан Тошмаков. Със заповед на министър Ангел Найденов, в акционерното дружеството започва проверка на Вътрешен одит.


Първоначалните данни сочат, че фирмата е приключила първото полугодие на 2013 г. със загуби от 315 хиляди лева, а загубите за финансовата 2012 г.nbsp; достигат 707 хиляди лв. Тези негативни резултати са допуснати, въпреки че Министерството на отбраната е осигурило пълен обем на работа на дружеството, включително и в почивни дни. Размерът на констатираните загуби, забавеното изплащане на заплатите и допуснатото напрежение в дружеството са достатъчни основания за смяна на ръководството на Интендантско обслужване - Калофер.


Министерството на отбраната е осигурило на фирмата 80 хиляди лева за изплащане на забавените заплати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във