Параграф22 Daily

§22 Новини

Мини оранжерия за канабис е открита в Радомир

Реализацията е проведена вчера в хода на специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на община Радомир. Служители от група „Противодействие на криминалната престъпност“ проверили къща, стопанисвана и обитавана от 36-годишен местен жител. Там е открито помещение, със специално обособена тайна част за отглеждане на марихуана.

При претърсването са намерени и иззети уреди за контрол на влажността, на температурата, климатизация, аспиратори, лампи, везна и машинка за рязане. Открити са 10 насаждения от рода на конопа с височина около 1,5 метра, около 4 грама прахообразно вещество реагирало на екстази, 6 стъклени буркана пълни със съцветия от марихуана с тегло около 58 грама и 62 грама изсушени листа от марихуана.

Намерените наркотици и оборудване са иззети, а 36-годишниятмъж  е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. Образувано е бързо производство по Наказателния кодекс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във