Параграф22 Daily

§22 Новини

Миниоранжерия за отглеждане на канабис е установена от криминалисти на РУ-Лом

В хода на предприети процесуално-следствени действия в къща в Лом, обитавана от 26-годишен мъж, на втория етаж криминалистите  открили 28 стъклени буркана с общо 29.97 кг суха зелена листна маса, дала характерната реакция на канабис при направения полеви наркотест, както и 37 полиетиленови пликчета със семена от различни сортове канабис, 2 кутии със 131 грама бяло прахообразно вещество и 3 електронни везни. При проверка на помещение на първия етаж униформените попаднали на обособена миниоранжерия за отглеждане на канабис.

В метална конструкция с полиетиленово покривало били монтирани уреди за вентилация, осветление, подгряване, контрол на влажността и поливане. Оттам са иззети влагоабсорбатор, 3 мелнички за канабис, още една немонтирана подобна конструкция, препарати за растителна защита, за наторяване и регулация на киселинността на почвата и 32 празни саксии със следи от пръст в тях. Над окачен таван от дървени летви са намерени пистолет – револвер със срязана цев и заличен сериен номер, 163 патрона от различен калибър и 14 гилзи.

От къщата са иззети още мобилни телефони и сим карти.

Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства по чл. 354 А, ал. 3 и чл. 339, ал. 1 от НК, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във