Параграф22 Daily

§22 Новини

Министерство на правосъдието вече събира сигналите срещу Гешев

Правосъдното министерство в момента окомплектова сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев, стана ясно от изявление на заместник-министър Борислав Генчев. Те са свързани с нарушения, свързани с Конституцията. След това ще бъде сезиран ВСС. Аз очаквам ВСС да има морала и да изпълни задълженията си и поне да постави на открита дискусия въпросите, които ние ще постигнем, заяви още той.

Според него ако в Министерство на правосъдието има данни за някои от хипотези на конституцията, които обуславят предсрочно освобождаване на главния прокурор, няма да се отлага процедурата по искане на оставката му. 

Генчев коментира предстоящия разпит на министър-председателя и говорителката на правителството Лена Бориславова: “Те казаха това, което всички знаем. Надявам се да кажат на какво са били свидетели. Стана ясно, че става въпрос за имена, които са известни в публичното пространство”.

Според него има бездействие на прокуратурата по определени казуси като “Мата Хари” и “Барселонагейт”: “Постоянно се налага да обясняваме на европейските си партньори защо няма разследвания срещу корупция по високите етажи на властта”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във