Параграф22 Daily

§22 Новини

Министри дават сигурност на Спешна помощ

На извънредна среща днес министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков взеха решение за предприемане на колективни действия за предотвратяването на нападения над екипи на спешна помощ. Двамата министри подписаха съвместна заповед, с която директорите на центровете за спешна медицинска помощ и директорите на областните дирекции на МВР са задължени да предприемат действия за локализиране на местата, където в периода 2013 - 2014 г. са констатирани прояви на насилие над спешни медици.

Със заповедта на директорите ще се синхронизира дейността на екипите на Спешна помощ със структурите на МВР по региони - при посещения на спешни екипи в локализираните „рискови" населени места.

Според министър Веселин Вучков, "ще изискаме от областните директори на МВР и директорите на  Центровете за спешна медицинска помощ в страната да идентифицират най-точно регионите и районите, в които подобни инциденти през последните две години са се случвали и да предприемат действия за организиране съвместни мероприятия при осъществяване на спешната помощ. По региони ще решат дали при посещение на такива рискови места да има винаги съпровождане на охранителна полиция или не".

Facebook logo
Бъдете с нас и във