Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Цветлин Йовчев инспектира българо-турската граница

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пристигна на посещение в тактическия оперативен щаб в Елхово заедно с главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, директора на Главна дирекция Гранична полиция главен комисар Захарин Пенов и Никола Казаков, председател на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет.


Тактическият оперативен щаб в Елхово е разположен в сградата на Регионалната дирекция Гранична полиция. Гостите ще се запознаят на място с предприетите мерки и готовността за овладяване на увеличения миграционен натиск на българо-турската граница. Освен това Цветлин Йовчев ще посети и тактическия оперативен щаб в Хасково, както и Транзитния център на Държавна агенция за бежанците в с. Пъстрогор и ще даде брифинг в ОДМВР - Хасково.


Занапред тактическият оперативен щаб в Елхово ще отговаря за наблюдението на държавната граница и за ефективното използване възможностите на различните държавни структури за тази цел. Оперативният щаб в Хасково ще осигурява приемането на бежанците и обработката на документите им, координирайки дейността на държавните институции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във