Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Цветлин Йовчев разпореди две проверки за гара Езерово

Инспекторатът на МВР и Икономическа полиция ще извършват проверки по инцидента с взривените цистерни на гара Езерово, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев .


Пожарът на гарата вече е потушен, но дванадесет души са пострадали, съобщи пресцентърът на МВР. Единадесет от тях са хоспитализирани - седем огнеборци и двама работници на фирмата, както и трима човека, които са се намирали в съседен обект. Един от пострадалите е с 90 % изгаряния; той е настанен във Военноморската болница - Варна.


Ситуацията в района на гара Езерово е овладяна. Пожарни екипи са на дежурство. Те ще останат на място до окончателното приключване на инцидента. Част от района продължава да бъде отцепен и охраняван от полицейски екипи. Предстои да бъде извършен оглед на мястото на инцидента за установяване на причините за инцидента. Няма опасност за околната среда и за хората, живеещи в района.


Коловозът, където са били спрени цистерните е напълно разрушен при експлозията. На място са пристигнали следствени органи, които започват оглед на мястото за да определят причините, довели до тази много тежка катастрофа. Скоро ще започне и разчистване на площадката. Спасени са две цистерни - едната с 20 тона бензин, другата - с 20 тона газьол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във