Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Емил Димитров ще даде на прокуратурата месечни данни за количествата боклук, извозени от София

Питаха ме как са протекли проверките през януари, февруари и март в ТЕЦ "Бобов дол", заяви пред медиите министърът на околната среда и водите Емил Димитров, след като се яви в прокуратурата във връзка с отпадъците, които се извозват от София и тези, които се насочват към ТЕЦ "Бобов дол". Междувременно стана известно, че в ТЕЦ "Бобов дол" е започнала проверка дали се горят отпадъци.

По думите на Димитров от ТЕЦ-а са си купили и монтирали инсталации, и заводът е започнал да обработва отпадъци. Министърът добави, че е поел ангажимент пред прокуратурата да даде за миналия месец информация какви количества отпадъци са излизали от София към Враца, Сливен и "Бобов дол".

Емил Димитров обясни, че от София се извозват около 200 тона отпадъци за Враца, около 22-28 тона за Сливен и има изпратени, в няколко дни през миналата седмица, по 100 тона дневно за "Бобов дол". Той добави, че би могло да възникне криза с боклука в София, но Столична община трябва да се справи, докато не се направи заводът за третиране на отпадъци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във