Параграф22 Daily

§22 Новини

Министър Греков със сигнал до Цацаров за хора от ДФ "Земеделие"

"До главния прокурор е подаден обобщен доклад на базата на значителен брой оплаквания от бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Преди 20 дни съм дал такова писмо и до премиера Пламен Орешарски, и до Агенцията за държавна финансова инспекция", обяснява Димитър Греков пред в. "Труд". Той допълва, че докато няма резултати от проверката, няма да я коментира, защото не искал да клевети колегите си от фонд "Земеделие".


В началото на седмицата министър Греков каза, че ще поиска оставките на шефа Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова заради множество оплаквания срещу ръководството на фонда. Министърът трябваше да поиска оставките на свиканото за вчера заседание на Управителния съвет на фонда, което обаче така и не се състоя, защото не се събра кворум.


В отговор на това изказване на Греков директорът на фонд "Земеделие" Мирослав Николов заяви, че няма да подава оставка, защото не вижда основание за това. "Ние сме първото ръководство, което разплати всички пари. Аз съм си изпълнил ангажиментите", коментира преди два дни Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във